Maastricht - gemeente Maastricht

Woningstichting Maasvallei Maastricht

Woning / Huis huren in Maastricht

Woningstichting Maasvallei Maastricht in de gemeente Maastricht

Een overzicht van woningbouwverenigingen, woningcorporaties en woningstichtingen.

- Voor een overzicht van andere huurwoning aanbieders in de provincie Limburg klikt u hier

- Voor de contactgegevens van het gemeentehuis in Maastricht klikt u hier

Een woningcorporatie richt zich op het verhuren, beheren en bouwen van woningen, huizen en appartementen ten behoeve van de sociale woningbouw.

Via het gemeentehuis in Maastricht kunt u tevens informatie inwinnen over woninghuur in de gemeente

Wanneer komt u in aanmerking voor een sociale huurwoning van een woningcorporatie?

De meeste wooncorporaties verhuren woningen tbv van de sociale woningbouw. Dit zijn de goedkope huurwoningen in de gemeente Maastricht. Om voor een sociale huurwoning in de gemeente Maastricht in aanmerking te komen moet u vaak aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Sociale huurwoning in de gemeente Maastricht en huurprijs

De maximale huur van een sociale huurwoning is 681,02. (meetpunt 2013). Het gaat hier dan om de zogenaamde kale huur, zonder servicekosten en kosten voor licht, water en gas.

- U moet u inschrijven bij de verantwoordelijk organisatie in de gemeente Maastricht die verantwoordelijk is voor de sociale huurwoningen. U kan hierover inlichtingen inwinnen bij het gemeentehuis in Maastricht.
- U zal vaak een huisvestingsvergunning nodig hebben. Deze kan u aanvragen bij uw gemeentehuis. De gemeente kan daarvoor eisen dat u reeds woont, werkt of studeert waar u wilt gaan wonen. De exacte regels daarvoor kunt u opvragen bij het gemeentehuis in Maastricht.
- De woningcorporatie of woningbouwvereniging kan ook verschillende eisen stellen. Dit kan zijn de hoogte van uw inkomen en bijvoorbeeld de samenstelling van uw gezin. Meer informatie vraagt u aan bij Woningstichting Maasvallei Maastricht.

Sociale huurwoning in de gemeente Maastricht en urgentiecriteria

Voor meer informatie kan u terecht bij het gemeentehuis in Maastricht of op de website van de Rijksoverheid.

Woningstichting Maasvallei Maastricht

Disclaimer - Privacy Policy