Maastricht - gemeente Maastricht

Woonpunt, Hoofdkantoor Maastricht

Woning / Huis huren in Maastricht

Andere instanties voor het huren van een woning in Limburg
  Heerlen - Weller
Hoensbroek - Woningstichting De Voorzorg
Roermond - Wonen Limburg (centraal kantoor)
Gennep - Destion, back-office
Maastricht - Mooiland, Maastricht
Voerendaal - Woningstichting Voerendaal
Nieuw Bergen - Destion, woonwinkel Nieuw Bergen
Roermond - Woningstichting Domus
Urmond - Woningstichting Urmond
en meer, Klik hier......

Woonpunt, Hoofdkantoor Maastricht in de gemeente Maastricht

Een overzicht van woningbouwverenigingen, woningcorporaties en woningstichtingen.

- Voor een overzicht van andere huurwoning aanbieders in de provincie Limburg klikt u hier

- Voor de contactgegevens van het gemeentehuis in Maastricht klikt u hier

Een woningcorporatie richt zich op het verhuren, beheren en bouwen van woningen, huizen en appartementen ten behoeve van de sociale woningbouw.

Via het gemeentehuis in Maastricht kunt u tevens informatie inwinnen over woninghuur in de gemeente

Wanneer komt u in aanmerking voor een sociale huurwoning van een woningcorporatie?

De meeste wooncorporaties verhuren woningen tbv van de sociale woningbouw. Dit zijn de goedkope huurwoningen in de gemeente Maastricht. Om voor een sociale huurwoning in de gemeente Maastricht in aanmerking te komen moet u vaak aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Sociale huurwoning in de gemeente Maastricht en huurprijs

De maximale huur van een sociale huurwoning is € 681,02. (meetpunt 2013). Het gaat hier dan om de zogenaamde kale huur, zonder servicekosten en kosten voor licht, water en gas.

- U moet u inschrijven bij de verantwoordelijk organisatie in de gemeente Maastricht die verantwoordelijk is voor de sociale huurwoningen. U kan hierover inlichtingen inwinnen bij het gemeentehuis in Maastricht.
- U zal vaak een huisvestingsvergunning nodig hebben. Deze kan u aanvragen bij uw gemeentehuis. De gemeente kan daarvoor eisen dat u reeds woont, werkt of studeert waar u wilt gaan wonen. De exacte regels daarvoor kunt u opvragen bij het gemeentehuis in Maastricht.
- De woningcorporatie of woningbouwvereniging kan ook verschillende eisen stellen. Dit kan zijn de hoogte van uw inkomen en bijvoorbeeld de samenstelling van uw gezin. Meer informatie vraagt u aan bij Woonpunt, Hoofdkantoor Maastricht.

Sociale huurwoning in de gemeente Maastricht en urgentiecriteria

Voor meer informatie kan u terecht bij het gemeentehuis in Maastricht of op de website van de Rijksoverheid.

Woonpunt, Hoofdkantoor Maastricht

Disclaimer - Privacy Policy