Steenwijk - gemeente Steenwijkerland

Woonconcept, steunpunt Steenwijk

Woning / Huis huren in Steenwijk

Woonconcept, steunpunt Steenwijk in de gemeente Steenwijkerland

Een overzicht van woningbouwverenigingen, woningcorporaties en woningstichtingen.

- Voor een overzicht van andere huurwoning aanbieders in de provincie Overijssel klikt u hier

- Voor de contactgegevens van het gemeentehuis in Steenwijkerland klikt u hier

Een woningcorporatie richt zich op het verhuren, beheren en bouwen van woningen, huizen en appartementen ten behoeve van de sociale woningbouw.

Via het gemeentehuis in Steenwijkerland kunt u tevens informatie inwinnen over woninghuur in de gemeente

Wanneer komt u in aanmerking voor een sociale huurwoning van een woningcorporatie?

De meeste wooncorporaties verhuren woningen tbv van de sociale woningbouw. Dit zijn de goedkope huurwoningen in de gemeente Steenwijkerland. Om voor een sociale huurwoning in de gemeente Steenwijkerland in aanmerking te komen moet u vaak aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Sociale huurwoning in de gemeente Steenwijkerland en huurprijs

De maximale huur van een sociale huurwoning is 681,02. (meetpunt 2013). Het gaat hier dan om de zogenaamde kale huur, zonder servicekosten en kosten voor licht, water en gas.

- U moet u inschrijven bij de verantwoordelijk organisatie in de gemeente Steenwijkerland die verantwoordelijk is voor de sociale huurwoningen. U kunt hierover inlichtingen inwinnen bij het gemeentehuis in Steenwijkerland.
- U zal vaak een huisvestingsvergunning nodig hebben. Deze kan u aanvragen bij uw gemeentehuis. De gemeente kan daarvoor eisen dat u reeds woont, werkt of studeert waar u wilt gaan wonen. De exacte regels daarvoor kunt u opvragen bij het gemeentehuis in Steenwijkerland.
- De woningcorporatie of woningbouwvereniging kan ook verschillende eisen stellen. Dit kan zijn de hoogte van uw inkomen en bijvoorbeeld de samenstelling van uw gezin. Meer informatie vraagt u aan bij Woonconcept, steunpunt Steenwijk.

Sociale huurwoning in de gemeente Steenwijkerland en urgentiecriteria

Indien er urgentiecriteria zijn dan kunt u meestal voorrang krijgen. Dit kan zijn woon-werkafstand, het achterlaten van een schaarse woning, medische indicatie, leeftijd, sociale indicatie, uw gezinsgrootte, de duur die u als woningzoekende ingeschreven staat.

Voor meer informatie kunt u terecht bij het gemeentehuis in Steenwijkerland of op de website van de Rijksoverheid.

Woonconcept, steunpunt Steenwijk

Disclaimer - Privacy Policy