wonen

Volkswoningen Van Duffel

Volkswoningen Van Duffel - Duffel, Antwerpen. U vindt onderstaand de adres gegevens van Volkswoningen Van Duffel in Duffel. Ook vindt u het telefoonnummer, faxnummer, emailadres, website en meer bruikbare informatie voor het vinden van een woningcorporatie of sociale verhuurkantoor in Duffel. Wilt u een huis / woning huren in Duffel, neem dan contact op met Volkswoningen Van Duffel.

Huis Huren / Wonen in:

Duffel

Nieuwstraat†3
2570 Duffel
BelgiŽ

info@volkswoningen-duffel.woonnet.be

Huis Huren / Wonen in: Duffel

In de provincie Antwerpen zijn woningen en huizen te huur via Volkswoningen Van Duffel.

Volkswoningen Van Duffel

Op de website van Volkswoningen Van Duffel vindt u alle gegevens over hoe u inlichtingen kan inwinnen over beschikbare sociale huurwoningen in Duffel.

Gemeentehuis in Duffel

Ook kunt u contact opnemen met het gemeentehuis in Duffel.

Het gemeentehuis kan u tevens inlichtingen verstrekken over huren van huizen en woningen tbv de sociale sector

Bezoek de website van de gemeente of neem contact op met de infolijn van de stad Volkswoningen Van Duffel.

Een woningcorporatie en sociale verhuurkantoor richt zich op het verhuren, beheren en bouwen van woningen, huizen en appartementen ten behoeve van de sociale woningbouw.

Wanneer komt u in aanmerking voor een sociale huurwoning van een woningcorporatie of sociale verhuurkantoor?

De meeste wooncorporaties en sociale verhuurkantoren (SVK) verhuren woningen tbv van de sociale woningbouw. Dit zijn de goedkope huurwoningen in de provincie Antwerpen.

Om voor een sociale huurwoning in Duffel in aanmerking te komen moet u vaak aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Voorbeelden van toelatingsvoorwaarden voor een sociale huurwoning

- U mag geen andere woning bezitten.
- Uw (gezins)inkomen mag niet hoger liggen dan een bepaald bedrag.
- U moet ťťn of meer kinderen ten laste hebben.

Toewijzing van een woning

De toewijzing van bijvoorbeeld een huurwoning in de sociale sector in Duffel hangt af van de woningcorporatie of het sociaal verhuurkantoor. Toewijzing van een woning gebeurt meestal op basis van een chronologische lijst van huurkandidaten. Tevens houden de sociale huisvestingsmaatschappijen (SHM's) rekening met bijvoorbeeld de grootte van het gezin. Daarnaast houdt men tevens rekening met de de leefbaarheid van uw huidige woning, eventuele voorrangsregels en urgentie van de situatie.

Sociale huurwoning in Duffel en urgentiecriteria

Indien er urgentiecriteria zijn dan kan u meestal voorrang krijgen. Dit kan zijn woon-werkafstand, het achterlaten van een schaarse woning, medische indicatie, leeftijd, sociale indicatie en uw gezinsgrootte.

Voor meer informatie over sociale huurwoningen gaat u naar de volgende overheids website: Informatie en Diensten van de Overheid