Woonconcept

Woonconcept

Meppel

Woonconcept - Meppel. U vindt onderstaand de adres gegevens van Woonconcept in Meppel. Ook vindt u het telefoonnummer, faxnummer, emailadres, website en meer bruikbare informatie voor het vinden van een woningbouwvereniging, woningcorperatie en woonstichting in Meppel. Wilt u een huis / woning huren in Meppel, neem dan contact op met Woonconcept.

Woning / Huis huren in:

Meppel

Adres:

Woonconcept
Blankenstein 560
7943 PA Meppel

Telefoonnummer:

(088) 616 20 00

Faxnummer:

Email:

info@woonconcept.nl

Website:

www.woonconcept.nl

Woonconcept

In de gemeente Meppel zijn woningen en huizen te huur via Woonconcept.

Beschikbare huurwoningen

Op de website van Woonconcept vindt u alle gegevens over hoe u inlichtingen kan inwinnen over beschikbare huurwoningen in Meppel.

Ook kunt u contact opnemen met het gemeentehuis in Meppel.

Gemeentehuis - Meppel

Het gemeentehuis kan u tevens inlichtingen verstrekken over huren van huizen en woningen in de gemeente.

Meer informatie

Voor meer informatie kan u terecht bij het gemeentehuis in Meppel of op de website van de Rijksoverheid

Sociale huurwoning van een woningcorporatie in Meppel

De meeste wooncorporaties verhuren woningen tbv van de sociale woningbouw.

Dit zijn de goedkope huurwoningen in de gemeente Meppel.

Om voor een sociale huurwoning in de gemeente Meppel in aanmerking te komen moet u vaak aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Sociale huurwoning in de gemeente Meppel en huurprijs

De maximale huur van een sociale huurwoning is €720,42 (cijfers 2019). Het gaat hier dan om de zogenaamde kale huur, zonder servicekosten en kosten voor licht, water en gas.


Voorwaarden voor sociale huurwoning

- U moet u inschrijven bij de verantwoordelijk organisatie in de gemeente Meppel die verantwoordelijk is voor de sociale huurwoningen. U kan hierover inlichtingen inwinnen bij het gemeentehuis in Meppel.
- U zal vaak een huisvestingsvergunning nodig hebben. Deze kan u aanvragen bij uw gemeentehuis. De gemeente kan daarvoor eisen dat u reeds woont, werkt of studeert waar u wilt gaan wonen. De exacte regels daarvoor kunt u opvragen bij het gemeentehuis in Meppel.
- De woningcorporatie of woningbouwvereniging kan ook verschillende eisen stellen. Dit kan zijn de hoogte van uw inkomen en bijvoorbeeld de samenstelling van uw gezin. Meer informatie vraagt u aan bij Woonconcept.

Sociale huurwoning in de gemeente Meppel en urgentiecriteria

Indien er urgentiecriteria zijn dan kan u meestal voorrang krijgen. Dit kan zijn woon-werkafstand, het achterlaten van een schaarse woning, medische indicatie, leeftijd, sociale indicatie, uw gezinsgrootte, de duur die u als woningzoekende ingeschreven staat.

Voor meer informatie kan u terecht bij het gemeentehuis in Meppel of op de website van de Rijksoverheid