Ymere (Almere)

Ymere (Almere)

Almere

Ymere (Almere) - Almere. U vindt onderstaand de adres gegevens van Ymere (Almere) in Almere. Ook vindt u het telefoonnummer, faxnummer, emailadres, website en meer bruikbare informatie voor het vinden van een woningbouwvereniging, woningcorperatie en woonstichting in Almere. Wilt u een huis / woning huren in Almere, neem dan contact op met Ymere (Almere).

Woning / Huis huren in:

Almere

Adres:

Ymere (Almere)
Rentmeesterstraat 32
1315 JS Almere

Telefoonnummer:

(088) 000 89 00

Faxnummer:

Email:

klantenservice@ymere.n...

Website:

www.ymere.nl

Ymere (Almere)

In de gemeente Almere zijn woningen en huizen te huur via Ymere (Almere).

Beschikbare huurwoningen

Op de website van Ymere (Almere) vindt u alle gegevens over hoe u inlichtingen kan inwinnen over beschikbare huurwoningen in Almere.

Ook kunt u contact opnemen met het gemeentehuis in Almere.

Gemeentehuis - Almere

Het gemeentehuis kan u tevens inlichtingen verstrekken over huren van huizen en woningen in de gemeente.

Meer informatie

Voor meer informatie kan u terecht bij het gemeentehuis in Almere of op de website van de Rijksoverheid

Sociale huurwoning van een woningcorporatie in Almere

De meeste wooncorporaties verhuren woningen tbv van de sociale woningbouw.

Dit zijn de goedkope huurwoningen in de gemeente Almere.

Om voor een sociale huurwoning in de gemeente Almere in aanmerking te komen moet u vaak aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Sociale huurwoning in de gemeente Almere en huurprijs

De maximale huur van een sociale huurwoning is €720,42 (cijfers 2019). Het gaat hier dan om de zogenaamde kale huur, zonder servicekosten en kosten voor licht, water en gas.


Voorwaarden voor sociale huurwoning

- U moet u inschrijven bij de verantwoordelijk organisatie in de gemeente Almere die verantwoordelijk is voor de sociale huurwoningen. U kan hierover inlichtingen inwinnen bij het gemeentehuis in Almere.
- U zal vaak een huisvestingsvergunning nodig hebben. Deze kan u aanvragen bij uw gemeentehuis. De gemeente kan daarvoor eisen dat u reeds woont, werkt of studeert waar u wilt gaan wonen. De exacte regels daarvoor kunt u opvragen bij het gemeentehuis in Almere.
- De woningcorporatie of woningbouwvereniging kan ook verschillende eisen stellen. Dit kan zijn de hoogte van uw inkomen en bijvoorbeeld de samenstelling van uw gezin. Meer informatie vraagt u aan bij Ymere (Almere).

Sociale huurwoning in de gemeente Almere en urgentiecriteria

Indien er urgentiecriteria zijn dan kan u meestal voorrang krijgen. Dit kan zijn woon-werkafstand, het achterlaten van een schaarse woning, medische indicatie, leeftijd, sociale indicatie, uw gezinsgrootte, de duur die u als woningzoekende ingeschreven staat.

Voor meer informatie kan u terecht bij het gemeentehuis in Almere of op de website van de Rijksoverheid