Elkien

Elkien

Heerenveen

Elkien - Heerenveen. U vindt onderstaand de adres gegevens van Elkien in Heerenveen. Ook vindt u het telefoonnummer, faxnummer, emailadres, website en meer bruikbare informatie voor het vinden van een woningbouwvereniging, woningcorperatie en woonstichting in Heerenveen. Wilt u een huis / woning huren in Heerenveen, neem dan contact op met Elkien.

Woning / Huis huren in:

Heerenveen

Adres:

Elkien
De Opslach 69
8448 GV Heerenveen

Telefoonnummer:

(0513) 63 57 35

Faxnummer:

(0513) 63 57 77

Email:

info@elkien.nl

Website:

www.elkien.nl

Elkien

In de gemeente Heerenveen zijn woningen en huizen te huur via Elkien.

Beschikbare huurwoningen

Op de website van Elkien vindt u alle gegevens over hoe u inlichtingen kan inwinnen over beschikbare huurwoningen in Heerenveen.

Ook kunt u contact opnemen met het gemeentehuis in Heerenveen.

Gemeentehuis - Heerenveen

Het gemeentehuis kan u tevens inlichtingen verstrekken over huren van huizen en woningen in de gemeente.

Meer informatie

Voor meer informatie kan u terecht bij het gemeentehuis in Heerenveen of op de website van de Rijksoverheid

Sociale huurwoning van een woningcorporatie in Heerenveen

De meeste wooncorporaties verhuren woningen tbv van de sociale woningbouw.

Dit zijn de goedkope huurwoningen in de gemeente Heerenveen.

Om voor een sociale huurwoning in de gemeente Heerenveen in aanmerking te komen moet u vaak aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Sociale huurwoning in de gemeente Heerenveen en huurprijs

De maximale huur van een sociale huurwoning is €720,42 (cijfers 2019). Het gaat hier dan om de zogenaamde kale huur, zonder servicekosten en kosten voor licht, water en gas.


Voorwaarden voor sociale huurwoning

- U moet u inschrijven bij de verantwoordelijk organisatie in de gemeente Heerenveen die verantwoordelijk is voor de sociale huurwoningen. U kan hierover inlichtingen inwinnen bij het gemeentehuis in Heerenveen.
- U zal vaak een huisvestingsvergunning nodig hebben. Deze kan u aanvragen bij uw gemeentehuis. De gemeente kan daarvoor eisen dat u reeds woont, werkt of studeert waar u wilt gaan wonen. De exacte regels daarvoor kunt u opvragen bij het gemeentehuis in Heerenveen.
- De woningcorporatie of woningbouwvereniging kan ook verschillende eisen stellen. Dit kan zijn de hoogte van uw inkomen en bijvoorbeeld de samenstelling van uw gezin. Meer informatie vraagt u aan bij Elkien.

Sociale huurwoning in de gemeente Heerenveen en urgentiecriteria

Indien er urgentiecriteria zijn dan kan u meestal voorrang krijgen. Dit kan zijn woon-werkafstand, het achterlaten van een schaarse woning, medische indicatie, leeftijd, sociale indicatie, uw gezinsgrootte, de duur die u als woningzoekende ingeschreven staat.

Voor meer informatie kan u terecht bij het gemeentehuis in Heerenveen of op de website van de Rijksoverheid