Twinta Wonen

Twinta Wonen

Hengelo

Twinta Wonen - Hengelo. U vindt onderstaand de adres gegevens van Twinta Wonen in Hengelo. Ook vindt u het telefoonnummer, faxnummer, emailadres, website en meer bruikbare informatie voor het vinden van een woningbouwvereniging, woningcorperatie en woonstichting in Hengelo. Wilt u een huis / woning huren in Hengelo, neem dan contact op met Twinta Wonen.

Woning / Huis huren in:

Hengelo

Adres:

Twinta Wonen
Boortorenweg 20
7554 RS Hengelo

Telefoonnummer:

(074) 367 73 73

Faxnummer:

(074) 367 73 33

Email:

info@twinta.nl

Website:

www.twinta.nl

Twinta Wonen

In de gemeente Hengelo zijn woningen en huizen te huur via Twinta Wonen.

Beschikbare huurwoningen

Op de website van Twinta Wonen vindt u alle gegevens over hoe u inlichtingen kan inwinnen over beschikbare huurwoningen in Hengelo.

Ook kunt u contact opnemen met het gemeentehuis in Hengelo.

Gemeentehuis - Hengelo

Het gemeentehuis kan u tevens inlichtingen verstrekken over huren van huizen en woningen in de gemeente.

Meer informatie

Voor meer informatie kan u terecht bij het gemeentehuis in Hengelo of op de website van de Rijksoverheid

Sociale huurwoning van een woningcorporatie in Hengelo

De meeste wooncorporaties verhuren woningen tbv van de sociale woningbouw.

Dit zijn de goedkope huurwoningen in de gemeente Hengelo.

Om voor een sociale huurwoning in de gemeente Hengelo in aanmerking te komen moet u vaak aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Sociale huurwoning in de gemeente Hengelo en huurprijs

De maximale huur van een sociale huurwoning is €720,42 (cijfers 2019). Het gaat hier dan om de zogenaamde kale huur, zonder servicekosten en kosten voor licht, water en gas.


Voorwaarden voor sociale huurwoning

- U moet u inschrijven bij de verantwoordelijk organisatie in de gemeente Hengelo die verantwoordelijk is voor de sociale huurwoningen. U kan hierover inlichtingen inwinnen bij het gemeentehuis in Hengelo.
- U zal vaak een huisvestingsvergunning nodig hebben. Deze kan u aanvragen bij uw gemeentehuis. De gemeente kan daarvoor eisen dat u reeds woont, werkt of studeert waar u wilt gaan wonen. De exacte regels daarvoor kunt u opvragen bij het gemeentehuis in Hengelo.
- De woningcorporatie of woningbouwvereniging kan ook verschillende eisen stellen. Dit kan zijn de hoogte van uw inkomen en bijvoorbeeld de samenstelling van uw gezin. Meer informatie vraagt u aan bij Twinta Wonen.

Sociale huurwoning in de gemeente Hengelo en urgentiecriteria

Indien er urgentiecriteria zijn dan kan u meestal voorrang krijgen. Dit kan zijn woon-werkafstand, het achterlaten van een schaarse woning, medische indicatie, leeftijd, sociale indicatie, uw gezinsgrootte, de duur die u als woningzoekende ingeschreven staat.

Voor meer informatie kan u terecht bij het gemeentehuis in Hengelo of op de website van de Rijksoverheid