Domesta

Domesta

Coevorden

Domesta - Coevorden. U vindt onderstaand de adres gegevens van Domesta in Coevorden. Ook vindt u het telefoonnummer, faxnummer, emailadres, website en meer bruikbare informatie voor het vinden van een woningbouwvereniging, woningcorperatie en woonstichting in Coevorden. Wilt u een huis / woning huren in Coevorden, neem dan contact op met Domesta.

Woning / Huis huren in:

Coevorden

Adres:

Domesta
Van Eijbergenstraat 5
7741 EL Coevorden

Telefoonnummer:

(0591) 57 01 00

Faxnummer:

Email:

info@domesta.nl

Website:

www.domesta.nl

Domesta

In de gemeente Coevorden zijn woningen en huizen te huur via Domesta.

Beschikbare huurwoningen

Op de website van Domesta vindt u alle gegevens over hoe u inlichtingen kan inwinnen over beschikbare huurwoningen in Coevorden.

Ook kunt u contact opnemen met het gemeentehuis in Coevorden.

Gemeentehuis - Coevorden

Het gemeentehuis kan u tevens inlichtingen verstrekken over huren van huizen en woningen in de gemeente.

Meer informatie

Voor meer informatie kan u terecht bij het gemeentehuis in Coevorden of op de website van de Rijksoverheid

Sociale huurwoning van een woningcorporatie in Coevorden

De meeste wooncorporaties verhuren woningen tbv van de sociale woningbouw.

Dit zijn de goedkope huurwoningen in de gemeente Coevorden.

Om voor een sociale huurwoning in de gemeente Coevorden in aanmerking te komen moet u vaak aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Sociale huurwoning in de gemeente Coevorden en huurprijs

De maximale huur van een sociale huurwoning is €720,42 (cijfers 2019). Het gaat hier dan om de zogenaamde kale huur, zonder servicekosten en kosten voor licht, water en gas.


Voorwaarden voor sociale huurwoning

- U moet u inschrijven bij de verantwoordelijk organisatie in de gemeente Coevorden die verantwoordelijk is voor de sociale huurwoningen. U kan hierover inlichtingen inwinnen bij het gemeentehuis in Coevorden.
- U zal vaak een huisvestingsvergunning nodig hebben. Deze kan u aanvragen bij uw gemeentehuis. De gemeente kan daarvoor eisen dat u reeds woont, werkt of studeert waar u wilt gaan wonen. De exacte regels daarvoor kunt u opvragen bij het gemeentehuis in Coevorden.
- De woningcorporatie of woningbouwvereniging kan ook verschillende eisen stellen. Dit kan zijn de hoogte van uw inkomen en bijvoorbeeld de samenstelling van uw gezin. Meer informatie vraagt u aan bij Domesta.

Sociale huurwoning in de gemeente Coevorden en urgentiecriteria

Indien er urgentiecriteria zijn dan kan u meestal voorrang krijgen. Dit kan zijn woon-werkafstand, het achterlaten van een schaarse woning, medische indicatie, leeftijd, sociale indicatie, uw gezinsgrootte, de duur die u als woningzoekende ingeschreven staat.

Voor meer informatie kan u terecht bij het gemeentehuis in Coevorden of op de website van de Rijksoverheid